Kan ni inte förstå att det är viktigt?!

Många tycker att jag är löjlig som engagerar mig så mycket i dessa frågor. Många tycker att det visst är ett jämställt samhälle. Men det finns ingen som kan övertyga mig om det. Bara för att det är jämställt framför näsan på en själv betyder inte det att världen är det. Det kan vara jämställt i ens egen bubbla (individualisering) – så är det väldigt annorlunda utanför.

Många tycker jag e löjlig för att jag inte vill att min dotter ska leka med barbiedockor. Det är inte för att de är dockor utan för att de är kvinnor med helt fel proportioner. Jag har ju själv lekt med barbiedockor och själv haft fruktansvärda komplex för hur jag ser ut. Det är kanske inte bara barbiedockans fel - men säkert en faktor. Får man lära sig från när man är liten hur en vacker kvinna ska se ut – helt förvrängd – så blir det så i hjärnan på en själv också. Därför vill jag inte att min dotter ska leka med barbiedockor.

Många undrar varför jag startat denna blogg och varför jag skickar vidare den som en galning till folk som inte är speciellt engagerade. Det är för att jag vill öppna folks ögon. Jag vill bevisa för folk att det hände någonting varje dag. Det händer mycket varje dag – och kan jag öppna några ögon är det underbart. Att lönerna i sverige är olika är det minsta problemet. Människor far illa varje dag.
Jag har ju själv blivit misshandlad både fysiskt och psykiskt, kränkt, levt i ett alkoholistiskt förhållande, blivit sexuellt utnyttjad, hotad och mycket mer och jag är en 23årig kvinna i Sverige, ett land där vi kvinnor har det väldigt bra i förhållande till kvinnor i andra länder.

Jag må kanske vara löjligt – tro det då. Men läs vad jag har att skriva och lyssna till vad jag har att säga.

 

Recent Entries

  • Grymma bloggare!

  • Kärlek och sol (vänner)

  • Viktiga länkar!

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu