Återuppståndelse.

Välkommen tillbaka feministen Erika, hälsar jag mig själv. Bloggen har rent utsagt varit DÖD ett tag nu. Flera månader faktiskt.
Kanske har jag haft mina skäl.. det har varit fruktansvärt rörigt här och även om jag inte bedrivit feminismen på bloggen så måste jag erkänna att det alltid är med mig i livet, såklart.
*

Igår när jag kom hem så satt min sambo och kollade på en dokumentär (Tillbaka till Afghanistan) som fick mig att glöda igen. Jag såg på min lilla tös och tänkte att det e därför jag är feminist. För hennes skull. För att hon ska ha samma rättigheter som vem som helst. Det ska inte finnas några undantag för att hon är flicka. Hon ska vara fri att göra som hon vill. Hon ska inte behöva rättfärdiga sig bara för att hon är född med ett kvinnligt kön. Hon är en hel människa.

Många pratar om att det inte behövs feminister i Sverige. ”Vi kvinnor har det bra här”. Ska vi nöja med oss med att ha det bra? Ska vi inte ha det LIKA BRA som männen. Ska vi nöja oss med att vi faktiskt får jobba o studera – men är det ett för stort krav att vi ska få lika lön för lika arbete? Egentligen är det väl en självklarhet!? Om kvinnor har det så bra här – varför finns fortfarande skildnaderna? Varför är det många kvinnor dagligen som blir våldtagna och misshandlade – av män – här i SVERIGE.
Jag håller med om att vissa kvinnor har det bättre här än i andra länder som tillexempel afghanistan (som dokumentären handlade om). Men det är också därför det finns feminister i Sverige – för att det behövs feminister i VÄRLDEN. Som kan kämpa för dem som inte kan – som blir rent utsagt dödade om de försöker göra som de själva vill.

Många tycker att feminister vrider och vänder på saker för att göra saker negativa – att vi letar fel. Snarare är det så att vi ser saker i ett annat ljus. Från en annan sida. Vi har fått en uppenbarelse – som inte alltid är så lätt att leva med.

;)

 

Recent Entries

  • Grymma bloggare!

  • Kärlek och sol (vänner)

  • Viktiga länkar!

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu