Vad är en damtoa?

I början av Nina Björks bok under det rosa täcket står det såhär:

”När du uppsöker en offentlig toalett har du två dörrar att välja på. Om du har fötts med slida väljer du dörren med den här figuren: (visar damtoalettsfiguren – en person med kjol). I detta oansenliga tecken finns en utsaga om vad det är att vara kvinna inskriven: kvinnor är de varelser som bär kjol. När du utan att tveka öppnar denna dörr utför du en ständigt pågående skapelseakt: du bekräftar din könsidentitet, du går in i kvinnlighetens förlovade rum.”

Hon gör ett väldigt intryck på mig. Hädanefter ska jag välja toalett efter klädval…

 

Recent Entries

 • Grymma bloggare!

 • Kärlek och sol (vänner)

 • Viktiga länkar!

 • 2 Comments

  1. kvinniska skriver:

   Marie – Det kommer bli spännande och se vilka reaktioner som blir!

  2. Marie skriver:

   Hehehe ja det tycker jag absolut att du ska göra!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu