Konstigt man får magsår…

Varför är det så att man ska vara gjord av stål nuförtiden? Man ska ha en miljon bollar i luften och helst ska man göra det för någon annan och göra saker som man inte vill för att kunna betala sin hyra och sin mat.

Just nu har jag en miljon bollar i luften. Jag pluggar, jag jobbar, jag jobbar med Engla, jag svarar på frågor från frågelådan på tjejjouren.se, jag är småbarnförälder, sambo och ska hålla mitt boende i skick från disk, tvätt o andra orenheter – samtidigt som jag ska underhålla ett socialt nätverk. Jag ska kunna hantera alla dessa saker och gör jag något som är fel - som att dubbelboka en vikarietid - då smäller det och ansvaret ligger genast på mig som enskild individ och inte på företagets eller systemets brister.

Jag har valt alla saker själv. Det vet jag. Jag älskar att jobba med Engla. Det är min passion. Jag älskar barn – som jag vikarierar med och jag pluggar någonting som jag vill. Men jag måste göra alla sakerna för att kunna överleva och betala min hyra. Det räcker inte att jag gör det jag älskar. Så är det för många idag. Men om alla gjorde det dom älskade och fick lön för det hade samhället varit mer lönsamt och mindre stressigt.
För alla hade valt olika. Så är det ju.

Jag hade inte valt att jobba med att sitta på espressohouse och dricka ICV – jag hade valt att arbeta på en tjejjour och allt vad det innebär. För det finns saker som man älskar, som man inte vill arbeta med utan man vill ha kvar dem som fritidsintressen och vid lite speciella tillfällen – inte arbete.

Gör man inte som någon annan vill, i dagens samhälle. Så ska man bli förhörd om varför och det räcker inte med att man säger att man inte vill eller att man inte trivs eller att man inte vill arbeta med just det yrket är inte skäl nog att inte göra det. Man ska vara olycklig helt enkelt – bara man är ett kuggjhul i systemet så gör man nytta. Då betalar man skatt och en duktig människa – ingen individ. För vem man är som person. Det vet ingen och det spelar ingen roll.

 

Recent Entries

 • Grymma bloggare!

 • Kärlek och sol (vänner)

 • Viktiga länkar!

 • 10 Comments

  1. Coach Bags skriver:

   some solutions can exude a certain way of life that people want Ugg Boots Uk

  2. Ugg Boots Sale Uk skriver:

   ******
   background checks and criminal history checks Ugg Boots

  3. Michael Kors Outlet skriver:

   temple is an exceptional chance to complete her cousin marriage Cheap NFL Jerseys

  4. Moncler Outlet skriver:

   regardless if they ability authority a dozen or even more of her cabinet Coach Factory Outlet Online

  5. Coach Outlet Store skriver:

   Its a desire which may don’t occur true even for the duration of one’s life time Chanel Purses

  6. Louis Vuitton Outlet skriver:

   ******
   however they dig into your hips and belly a touch more than the higher rise denims Louis Vuitton Outlet Store

  7. Ugg Boots skriver:

   ******
   The preciously leather considerable as well as artful neat personify Cheap Coach Bags

  8. Coach Outlet skriver:

   utes on-line marketplaces for that sale created of individuals Louis Vuitton Outlet

  9. Chanel Outlet skriver:

   material Hermes totes by sites much like eBay and Etsy Louis Vuitton Outlet

  10. Sis skriver:

   Jag förstår inte vad du menar i detta inlägg.. Du gör det du älskar men känner dig utnyttjad av systemet? Har jag missat ngt?????
   Pusa Embla!
   :) )

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu