Pojkar får vara flickor.

När vi var på Genusföreläsning för föräldrar så pratade vi om hur svårt det är för pojkar att få vara ”tjejiga”. Vilket jag tycker är mycket synd. Alla pojkar är inte mindre känsliga eller mer fartfyllda från grunden. Man lär sina barn vilka de är. Man lär också sina barn vilka kön de har. Är de pojkar ska de vara stora, starka och tuffa med blåa kläder direkt från start och tjejer ska vara små, söta och snälla med rosa kläder. Det är det man presenterar för barnen som de känner till – alltså det de tycker om. 
Egentligen är det så att småpojkar ofta är känsligare än vad tjejer i samma ålder är – men de får ständigt höra att de ska tuffa till sig. Vilket är synd. Skulle inte världen se bättre ut med pojkar som förstår och kan förmedla känslor och känna sympati och empati för andra människor?

Bara för att en pojke vill ha kjol och leka med barbie betyder inte det att han vill vara en flicka – några vill - definitivt inte majoriteten. Och även om pojken vill vara en flicka är det viktigaste att han ska få vara vem han vill. Även om det är en hon.

Barn är barn. De leker och sätter sig in i olika roller ständigt. De lär sig och bearbetar vad de lär sig i leken. De bearbetar händelser och mycket annat i lek Därför är det viktigt att barn ska få vara barn och inte skilda kön.

Tagged with:
 

Recent Entries

 • Grymma bloggare!

 • Kärlek och sol (vänner)

 • Viktiga länkar!

 • 8 Comments

  1. nike free danmark skriver:

   Geen wonder dat Sancho het kwaliteitscertificaat volgens de UNE ISO9001/2008 norm mag dragen

  2. Coach Factory Outlet skriver:

   but in addition arrangement of folk tunes Chanel Outlet Store

  3. Coach Outlet skriver:

   A freepost handle could be made available for you along with a reference quantity Michael Kors Outlet

  4. Ugg Boots skriver:

   ******
   for those who appreciate the stitching irregularity from the handbag Cheap Ugg Boots Uk

  5. Gucci Outlet skriver:

   you could be assured superior in addition as being a great total price Coach Outlet

  6. Louis Vuitton Outlet skriver:

   ******
   The amber chicken huge cat is acutely able and it could even examine undesirable men Moncler Jackets

  7. Cheap Jordan Shoes skriver:

   ******
   with perseverance as a way to locate these designs Canada Goose Outlet

  8. Nike NFL Jerseys skriver:

   There exists a robust have to acquire Louis Vuitton Outlet

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu